Film

Skribent

MovieZine

19 juli 2023 | 09:45

Netflix spenderade 300 miljoner på He-Man - skrotar nu filmen

Mattels ska nu försöka övertyga sälja ambitiösa ”Masters of the Universe” till någon annan.
He-Man är död! Iallafall hos Netflix. Streamingjättens planerade fantasyfilm ”Masters of the Universe” har skrotats, och enligt källor till Variety är det på grund av oro för en skenande budget.
 
Netflix har redan spenderat 30 miljoner dollar (ca 300 miljoner kronor) på att utveckla filmen. För mer än ett år sen gav de huvudrollen som He-Man till Kyle Allen (”West Side Story”, ”Mord i Venedig”). Bröderna Adam och Aaron Nee skulle regissera ”den episka live-action-sagan”.
 
Men det är ekonomiska kristider hos de flesta streamingtjänster, som kämpar med dalande intäkter och får omvärdera sina dyraste satsningar. Nu hoppas Mattel, företaget bakom de populära 80-talsleksakerna, hitta en ny köpare till sin ambitiösa storfilm. I helgen är de aktuella med ”Barbie” som är först ut i Mattels nya satsning på film.
 
”Masters of the Universe” har tidigare blivit film med Dolph Lundgren år 1987. Och hos Netflix rullar några animerade serier från samma franchise. Men alla försök att göra spelfilm om He-Man har gått i stöpet på senare år.
| 19 juli 2023 09:45 |