Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 januari 2024 | 06:00

Nattens TV-tips: ”Fruktansvärt rolig” tonårskomedi med Oscarsvinnare i debutroll

Det är en av de filmer som bäst definierar Generation Y. Och den markerade filmdebuten för en bioaktuell, Oscarsbelönad skådespelare. Se ”Supersugen” på TV inatt.
High school-nördar som försöker förlora oskulden under en galen festkväll är knappast något nytt på film. Ändå lyckades gänget bakom ”Supersugen” (2007) göra något tillräckligt roligt och charmigt för att etablera sig i filmhistorien, då den anses vara en av de filmer som definierar Generation Y.
 
Filmen följer barndomskompisarna Seth (Jonah Hill) och Evan (Michael Cera) som snart ska skiljas åt när de börjar på college. När de blir inbjudna till en fest får de i uppdrag att skaffa alkohol, något som inte riktigt går som tänkt och slutar med en kväll av underliga poliser, galna knarkare och andra skumma typer.
 
Seth Rogen (som även spelar en av poliserna) och parhästen Evan Goldberg skrev manuset som tonåringar, löst baserat på egna erfarenheter. Greg Mottola (”Adventureland”, ”Paul”) har regisserat och i andra roller ser vi Bill Hader, Martha MacIsaac, Joe Lo Truglio, Kevin Corrigan och Dave Franco.
 
Den markerade även filmdebuterna för både en 17-årig Christopher Mintz-Plasse, som den ikoniska McLovin, och ”Poor Things”-aktuella, blivande Oscarsvinnaren Emma Stone som Seths kärleksintresse.
 
Filmen blev en enorm framgång och populär hos både publik och kritiker. Det är en ofta hejdlöst rolig, lagom absurd komedi med lite mer charm och hjärta än vad genren vanligtvis erbjuder. I sin recension från 2008 skrev Mattias Löfroth att det det är ”stundtals fruktansvärt roligt. Det är rappt och faktiskt ganska smart.”
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Supersugen”:
Inatt på TV6 01.15
Streama på Netflix
Streama på Tele2 Play
Streama på Viaplay
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 13 januari 2024 06:00 |