Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 juni 2021 | 19:41

Nästa "God of War" kommer tidigast 2022

Den som hoppades på att få banka troll och svartalver på käften i nästa "God of War" i år, får vänta lite längre.
När det senaste "God of War"-spelet släpptes till Playstation 4 för några år sedan togs det emot med öppna armar av både spelare och kritiker världen över. Av oss på MovieZine fick det högsta betyg och kallades för "en brutalt efterlängtad käftsmäll"
 
Inför släppet av den nya konsolen Playstation 5 fick vi en kort teaser som avslöjade att krigsguden Kratos skulle få göra ytterligare ett äventyr i den nordiska mytologin i spelet "God of War: Ragnarok", någon gång under 2021. 
 
Nu meddelar utvecklarna Santa Monica Studio på Twitter att spelet istället släpps tidigast 2022. 
 
 
- Sedan vi visade den första teasern för nästa "God of War" förra året, är vi ödmjuka över den mängden kärlek som våra fans har visat oss. Vi är oerhört tacksamma att så många ser fram emot att få uppleva nästa kapitel på Kratos och Atreus resa", skriver de på Twitter
 
De fortsätter och säger att de fortfarande är "fokuserade på att leverera ett spel av högsta kvalitet samtidigt som vi säkerställer säkerheten och hälsan hos vårt team, våra kreativa partners och familjer". 
 
 
"God of War" handlar om den forne grekiska krigsguden Kratos, som hamnat i den fornnordiska mytologin. Tillsammans med sin son Atreus reser han över världen för att strö ut askan från sin fru på den plats hon önskade. 
 
Har du fortfarande inte fått tag på en Playstation 5 till 2022, kan du pusta ut. I en intervju med chefen för Playstation Studios, Herman Hulst, säger han att spelet även kommer till Playstation 4. 
 
- Du kan inte bygga en grupp på över 110 miljoner PS4-ägare och sedan bara lämna den, eller hur? Jag tror att det skulle vara dåliga nyheter för fans av PS4 och uppriktigt sagt inte så bra affärer, säger han.
 
Ser du fram emot "God of War: Ragnarok"? 
 
| 2 juni 2021 19:41 |