BLIZZCON 2023

Skribent

Thomas Linnaeus

9 november 2023 | 22:01

MovieZine var på plats i Kalifornien för att besöka BlizzCon 2023

Vi flög till Anaheim för BlizzCon 2023 och här fick vi träffa utvecklarna bakom “Diablo IV”, “Overwatch 2” och “World of Warcraft”.
En månad innan BlizzCon 2023 skulle dra igång fick jag veta att MovieZine hade chansen att åka dit. Ett snabbt svar efterfrågades och jag sa ja, nästan på direkten. Därefter väntade flera dagar av bubblor i magen och en enorm förväntan. Jag skulle besöka jänkarnas land för första gången.
 
Och visst blev det en lyckad resa. Jag fick chansen att intervjua några av personerna bakom muskelberget Mauga, den senaste hjälten från “Overwatch 2”. Sedan snackade jag även med “Diablo IV”-utvecklarna om nya expansionen “Vessel of Hatred”, och sist men inte minst fick jag även träffa två från teamet som jobbar på “World of Warcraft”.
 
Inför mässan höll jag tummarna för vissa specifika saker. Som stort fan av “Warcraft III” vill givetvis ha en värdig uppföljare till strategispelet. Jag frågade Blizzard om detta, men jag fick nöja mig utan svar. Sedan ville jag även se “Starcraft 3”, men inga från det teamet var plats så det kunde jag inte fråga om.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Chefen för Blizzard, Mike Ybarra tillsammans med chefen över Xbox, Phil Spencer.
 
På plats i Anaheim var värmen svettigt skön. Staden grundades av tyska bönder för att sedan bli hem för Disneyland. Här finns det bara palmer, hotell och parkeringsplatser så långt ögat kan nå. Men det gör inget. För man blir väldigt förtrollad av den amerikanska kulturen.
 
Men BlizzCon 2023 sticker ut, för det här är första gången mässan hållits sedan 2019. Speljätten har slagit på stortrumman och här visades ”Diablo”, ”Overwatch” och ”Warcraft” upp med enorma montrar, statyer och skärmar.
 
Överallt på anläggningen såg jag människor som var utklädda till olika figurer från Blizzards spel. Till ytan verkar alla glada, men en familj jag pratar med är alla besvikna över mässans nyheter. Lustigt nog planerar de dock redan nu resan till BlizzCon 2024.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Skurken från "Diablo IV", Lilith med sina imponerande djävulsvingar.
 
När jag kom in till den enorma konferensanläggningen påmindes jag om vilken ställning Blizzard har i spelbranschen. Företaget är världsledande inom flera spelgenrer och fansen vallfärdar till Anaheim för att delta. Här finns hela familjer som åker tillsammans och cosplayers som besökt tillställningen massvis av gånger.
 
Om något sticker ut från presentationen så är det Chris Metzens stora återkomst till Blizzard. Han möttes med enormt jubel. Lokalen skakade när hans brummande stämma avslöjade att vi inte bara får en, utan tre ”World of Warcraft”-expansioner.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Mannen bakom historien i "Warcraft", Chris Metzen, är äntligen tillbaka på Blizzard efter att han sa upp sig 2016.
 
Att vi får just tre nya delar är dock inget som stressar utvecklarna Michael Bybee och Sean McCann. Jag fick chansen att intervjua dem och arbetsfördelningen på de nya expansionerna har inte förändrats alls sen tidigare: 
 
- Grejen med de tre expansionerna är att vi alltid planerar framåt på det sättet. Den största skillnaden nu är att vi nu kan prata om det med spelarna. Det blir en sammanhängande berättelse som folk kommer att bli riktigt glada över, och som kommer i takt med 20-årsjubileet [av “World of Warcraft”].
 
Allt som allt var BlizzCon 2023 en spännande resa för mig. USA är ett fascinerande land och även om Anaheim är en lite tråkig och anonym stad, så var själva mässan väldigt underhållande. Jag fick se Blizzards presentation på bästa plats och intervjua några av nyckelpersonerna bakom deras enorma projekt. Framtiden ser ljus ut för Blizzards del.
| 9 november 2023 22:01 |