Film

Skribent

Alexander Svensson

24 januari 2024 | 12:00

Stjärntätt när tidernas populäraste tv-spel blir film - nu är inspelningen igång!

Jason Momoa och Jack Black står i täten för rollistan när det svenskskapta succéspelet blir live-action-film.
Minecraft” är tidernas populära tv/datorspel. Det blockiga överlevnads-och-bygg-spelet skapades av svenske Markus “Notch” Persson, och släpptes ursprungligen 2009 i en tidig version. Spelet växte och blev en succé, och så småningom ett populärkulturellt fenomen, och har skapat alltifrån Youtube-karriärer och spinoff-spel till leksaker och kläder. Och nu blir det äntligen en live-action-film (vän av ordning undrar hur och om de ska lyckas fånga spelets ikoniska blockiga estetik, men det blir vi väl varse).
 
Filmen, som än så länge heter “Minecraft”, samma som spelet, har nu börjat spelas in på Nya Zeeland. Den har en fullproppad rollista som vi här på MovieZine rapporterat om i omgångar. Huvudrollen kommer att göras av Jason Momoa (“Aquaman” och “Fast X”). Jack Black (“Jumanji: Welcome to the Jungle”), ska enligt rapporter spela Steve, som är spelaravataren i spelet och på många vis ansiktet för franchisen.
 
Spelaravataren Steve, som enligt uppgift ska gestaltas av Jack Black i live-action, hur tusan det nu ska gå till.
 
Övriga roller görs av Jennifer Coolidge (“The White Lotus”), Danielle Brooks (nyss Oscarsnominerad för “Purpurfärgen”) Emma Myers (“Wednesday”), Kate McKinnon (“Barbie”), Sebastian Eugene Hansen (“Just Mercy”) och Jemaine Clement (“Avatar: The Way of Water”). Regisserar gör Jared Hess, som bland annat ligger bakom “Napoleon Dynamite” och “Nacho Libre”.
 
Vad kommer “Minecraft” att handla om då? Spelet har ju i egentlig mening ingen story, utan fokus där ligger på att överleva, bygga, rida på grisar och inte få sitt hus sprängt av en dryg Creeper. Tidigare rapporter har gjort gällande att filmen ska handla om en kamp mot the Ender Dragon, spelets ursprungliga stora boss, men huruvida det fortfarande gäller är oklart då filmen studsat runt som en pingpongboll mellan olika regissörer och författare i Hollywood.
 
“Minecraft” siktar i nuläget på biopremiär den 4 april 2025.
 
Är du taggad på "Minecraft"? Vad tycker du om rollistan?
| 24 januari 2024 12:00 |