Spel

Skribent

Carlos De La Vega

22 juni 2023 | 11:00

Microsoft höjer priserna på sin Xbox Series X

Om du är spänd inför nya "Starfield" men bara saknar konsolen, kan det vara läge att slå till nu. Från och med den 1 augusti kommer "Microsoft" att höja priset på Xbox Series X.
På grund av stigande inflation och allmän ekonomisk osäkerhet har flera företag beslutat att höja priserna på spelkonsoler. Sony var först att höja priset på PlayStation 5 till 7 200 kronor för diskversionen. I motsats till detta meddelade Microsoft initialt att de inte hade några planer på att höja priset på Xbox Series X.
 
Nu har dock Microsoft också meddelat att de kommer att höja priset på sin flaggskeppskonsol Xbox Series X, medan priset för den klenare Xbox Series S förblir oförändrat. Det nya officiella priset för Xbox Series X kommer att vara 549 euro, vilket innebär en ökning med 50 euro.
 
– Vi har hållit fast vid våra konsolpriser under många år och har justerat dem för att återspegla konkurrensvillkoren på varje marknad", säger Kari Perez, kommunikationschef för Xbox, till The Verge.
 
Förutom höjningen av Xbox Series X kommer även Xbox Game Pass att få en prisökning. Månadspriset för Xbox Game Pass kommer att höjas till 105 kronor från tidigare 99 kronor, medan "Xbox Game Pass Ultimate" kommer att höjas till 155 kronor från tidigare 135 kronor.
| 22 juni 2023 11:00 |