Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 januari 2024 | 06:15

Michael B. Jordan och Ryan Coogler återförenas i ny originalhistoria

Det blir femte samarbetet för de båda uppskattade filmarbetarna.
The Hollywood Reporter har fått veta att regissören Ryan Coogler och skådespelaren Michael B. Jordan kommer göra en ny film tillsammans.
 
Det blir femte långfilmen för Coogler, men också femte filmen som de gör tillsammans. Jordan har än så länge varit med i varje film som regissören gjort, oftast i en huvudroll. Nästa projekt blir alltså inget undantag.
 
Vad filmen kommer handla om är än så länge hemligt. Så hemligt att intresserade köpare var tvungna att åka till ett kontor i Beverly Hills för att kolla in manuset, innan vidare diskussioner om det ens kunde ske.
 
Det enda vi vet är att det det handlar om ett originalmanus, en ny historia skriven utan något existerande kontrakt med en filmstudio. Det blir första gången för Ryan Coogler sedan debuten med den nu mer än tio år gamla "Last Stop Fruitvale Station".
 
Dessutom säger källor till The Hollywood Reporter att det handlar om en så kallad genrefilm, det vill säga en film som delar till exempel berättarteknik eller stilistiska inslag med en specifik genre, som till exempel science fiction, skräck eller western.
 
Så vi har inte mycket att gå på ännu resultatet av duons samarbete brukar kunna bli bra, så det här är definitivt något att se fram emot.
 
| 19 januari 2024 06:15 |