Film

Skribent

MovieZine

2 september 2023 | 13:00

Meg Ryan om ökända orgasmscenen: "Mina barn skäms"

Restaurangen där komedin "När Harry mötte Sally" spelades in har inte glömt Meg Ryans besök...
Skådespelerskan Meg Ryan kommer för alltid bli förknippad med romantiska komedier som 1989 års "När Harry mötte Sally". Och specifikt en scen har skrivit sig in i filmhistorieböckerna: när hennes rollfigur Sally fejkar en högljudd orgasm på en restaurang, mitt bland förvånade matgäster.
 
34 år senare kommer scenen på tal i en intervju. Meg Ryan berättar för tidningen Interview att scenen får hennes två vuxna barn att skämmas:
 
- Vi fick filma scenen om och om och om igen. Det är lustigt, min son ringde mig i morse. Han är i New York och bor på hotell mitt emot Katz's Deli. Min dotter var med mig, alla var på högtalartelefon, och de sa: "Mamma, det här är ofattbart genant".
 
Jack Quaid har inte missat mammas omtalade orgasm.
 
Hennes son är för övrigt ingen mindre än skådespelaren Jack Quaid, känd från "The Boys". (Dennis Quaid är farsan.)
 
- Han sa: "Du vet att om du kommer in på restaurangen så har de en pil som pekar mot bordet där du spelade in scenen". Jag undrar om det är rätt bord, säger Ryan.
 
Nu vet ni: det är restaurangen Katz's Deli i New York som man ska bege sig till för en extra tillfredsstälande lunch. Och repliken som gäller är förstås: "I'll have what she's having".
 
 
Den nu 61-åriga Meg Ryan återvänder snart till romcom-genren med "What Happens Later". Hon har även regisserat filmen och spelar mot David Duchovny.
| 2 september 2023 13:00 |