Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 februari 2024 | 05:00

Kvällens TV-tips: Will Smith-romcom från 2005 som är ”det roligaste på länge”

Via allt fler dramatiska roller har Will Smith gått från lustigkurre till Oscarsvinnare. Men hans komedi ”Hitch” är en påminnelse om hans komiska talang.
Will Smith slog igenom som ”Fresh Prince i Bel Air” och roade snart publiken i en rad komedier. Men som många komiker bevisade han sig snart ha även dramatisk talang och så småningom knep han en Oscar (under omtalade omständigheter) för ”King Richard”.
 
En av hans mer uppskattade komedier var ”Hitch” (2005) där han spelar titelkaraktären, en dejtingexpert. Denne anlitas av en hopplös ekonom (Kevin James) som är förälskad i en populär kändis (Amber Valletta). Samtidigt blir Hitch intresserad av en cynisk kolumnist (Eva Mendes).
 
Filmen är regisserad av Andy Tennant (”Sweet Home Alabama”) och i andra roller ser vi veteraner som Philip Bosco, Adam Arkin, Michael Rapaport, Jeffrey Donovan  samt svenska Casper Andreas. Filmen blev liksom de flesta av Smiths filmer en framgång som drog in över 371 miljoner dollar (på en 55-70 miljoners budget).
 
Den anses vara en av stjärnans bästa och roligaste filmer. ”Det är en film att bli glad av och jag vet inte hur många gånger jag fick försöka kväva mina höga skratt i biosalongen. Och för dig som av någon anledning börjat tvivla på kärlekens trollbindande effekt är det här definitivt en film att se. ”Hitch” är det roligaste jag sett på länge” skrev Madeleine Rönnqvist i sin recension från 2005.
 
Se trailern här:

 
Här kan du se ”Hitch”:
Ikväll på TV8 21.00
Söndag 11 februari på TV8 13.15
Streama på Netflix
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 8 februari 2024 05:00 |