Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 augusti 2023 | 06:00

Kvällens TV-tips: Se Sandra Bullocks Oscarsfilm som kanske var en lögn

Verklighetsbaserade ”The Blind Side” som gav Sandra Bullock en Oscar är sedan en vecka omtalad för anklagelser från en av huvudpersonerna. Se den ikväll på TV8.
Filmen följer afroamerikanska 17-åringen Michael ”Big Mike” Oher (Quinton Aaron) som hoppar mellan fosterhem på grund av moderns drogproblem. Han kommer i kontakt med och adopteras av Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) och hennes rika, vita familj som hjälper honom uppnå sitt potential som amerikansk fotbollsspelare.
 
John Lee Hancock (”Saving Mr. Banks”) regisserade och skrev manus efter Michael Lewis biografi ”The Blind Side: Evolution of a Game” om Ohers liv innan han blev känd atlet. Filmen blev en enorm framgång i USA med en inkomst på över 309 miljoner dollar (på en 29 miljoners budget) och gav Bullock hennes första (och hittills enda) Oscar. I Sverige gick den dock direkt till DVD-butikerna.
 
Mest omtalad är den dock för Ohers egna uttalanden senaste veckan om att paret Tuohy ska ha lurat honom. Anklagelserna handlar om att de ska ha tjänat pengar på filmen och hans namn samt att det påstådda förvaltarskapet ska ha varit falskt. Familjen Tuohy har dock nekat till anklagelserna.
 
Oavsett vad som är sant så är Bullocks Oscarsstatyett en välförtjänt sådan som inte bör lämnas tillbaka på grund av dramat bakom kulisserna, vilket vissa menar.
 
Du kan se ”The Blind Side” ikväll på TV8 kl. 21.00.
| 24 augusti 2023 06:00 |