Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 oktober 2023 | 06:00

Kvällens tv-tips: Johnny Depp glänser som ökänd gangster - men blev filmen oförtjänt kritiserad?

Medioker eller kriminellt underskattad? Åsikterna om thrillern från 2009 går isär, även bland våra skribenter.
Filmen tar oss tillbaka till 1930-talets USA, mitt under Den stora depressionen, då kriminelle John Dillinger blir FBI:s mest eftersökta brottsling och samtidigt en folkets hjälte. Men en FBI-agent svär på att haffa honom.
 
Den som är uppe sent ikväll kan njuta av hårdkokt och verklighetsbaserat gangster-drama när "Public Enemies" visas på tv.
 
Michael Manns film-adaption är fylld av stora namn och främst glänser Johnny Depp och Christian Bale i sina roller. Trots en stark rollista gav många kritiker något svala omdömen när filmen släpptes 2009, och de väntade Oscarsnomineringarna uteblev helt.
 
"Public Enemies är ett bevis på att trots fantastiska förutsättningar så kan resultatet bli ganska mediokert. Det som framför allt saknas är en handling som drivs framåt och karaktärer med något slags djup", skrev MovieZines recensent vid premiären.
 
Vår skribent Viktor Jerner tog filmen till sitt försvar några år senare och kallar den för underskattad - om inte rentav en av Michael Manns bästa filmer: "kampen mellan Johnny Depps John Dillinger och Christian Bales Melvin Purvis är oändligt episk." Vem håller du med?
 
Här kan du se "Public Enemies":

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på SkyShowtime
• Hyr/köp filmen på SF Anytime, Google Play eller Itunes
| 30 oktober 2023 06:00 |