Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 januari 2024 | 07:01

Kvällens tv-tips: Christopher Nolans mäktiga epos bjuder på "spektakulära rymdlandskap"

Christopher Nolan bevisar att han inte bara är bra på att tolka superhjältar som i hans "Batman"-trilogi, utan han behärskar komplexa rymddraman och existentiella frågor också.
En av nutidens mest omtyckta och intressanta regissörer stavas Christopher Nolan och hans rymdepos "Interstellar" från 2014 står sig fortfarande som en av tidernas bästa rymdfilmer. Vinnare av en Oscar för bästa visuella effekter och ytterligare 4 nomineringar bjuder filmen på svallande känslor, storslagna scener och finfint skådespeleri. 
 
I framtiden får Joseph Cooper (Matthew McConaughey) i uppgift att hitta en ny planet för mänskligheten när jorden blir obeboeligt och drar därför ut i rymden med en grupp forskare. När teamet hittar ett maskhål långt ut i solsystemet får dom plötsligt möjligheten att ta sig till ställen inga människor varit på tidigare - någonsin. Är detta svaret dom letar efter? 
 
McConaughey får sällskap av bland andra Anne Hathaway, Jessica Chastain och John Lithgow; dessutom syns en 18-årig Timothée Chalamet i en liten roll som du missar om du blinkar. Jake Bolin delade ut en fyra i betyg i sin recension på MovieZine och noterade att filmen bjuder på "spektakulära rymdlandskap, svettiga spänningsmoment och tankeprovocerande teorier, förmedlade i allmängiltig form."
 
 
Här kan du se "Interstellar": 
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på Viaplay eller Tele2 Play 
• Hyr eller köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
Vad tycker du om Interstellar? Kommentera nedan. 
| 9 januari 2024 07:01 |