Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 augusti 2017 | 11:30

Se en kuslig ny trailer till "Jordskott" - säsong 2 startar i höst

Den 15 oktober är "Jordskott" tillbaka på SVT.  I säsong 2 utlovas flera nya överraskningar åt tittarna.
Deckardramat "Jordskott" är tillbaka på SVT i höst. Huvudrollsinnehavaren Moa Gammel lovar att publiken kommer bli överraskad på nytt.

Två år har passerat sedan händelserna i Silverhöjd, och Eva Thörnblad har återvänt till storstadsbetongen. Men något kallar henne tillbaka...
 
- Det etableras en huvudkaraktär som verkligen attackeras Evas största sårbarheter. Så man får lära känna karaktären Eva Thörnblad närmare än i den första säsongen, då hon mer var i en akut kris som sörjande mamma, berättar Moa Gammel för MovieZine.
 
 
Skådespelerskan tycker det ska bli kul att överraska publiken på nytt:

- Det är en ny arena, men vi kommer ta sagans element och föra in dem i en urban miljö. Man kan inte riktigt förvänta sig vad man ska få se. De som har sett första säsongen och tror att det bara ska utspela sig i skogen… det här är något helt annat.

Seriens manusförfattare Henrik Björn har haft ”Jordskott”-fansen i åtanke under arbetet med den nya säsongen.

- Drömmen är ju att göra något som engagerar folk till den grad att de gör fan art, eller spekulerar kring vad som händer. Vi har kittlat fantasin. Hela ”Jordskott” är baserat på en fantasirik, mustig berättelse som sticker ut från allt annat som vi har sett, iallafall inom svenskt drama.

- Det är kanske inte för alla. Man måste vara öppensinnad. Inför förra säsongen pratade vi inte så mycket om det innan. Det kom som en positiv överraskning för publiken. Också inför säsong 2 vill vi helst inte avslöja vart det ska ta vägen. Vi har skrivit ett manus som har många lager och öppnar för diskussioner. Ett och annat vilospår finns givetvis, så att spekulationerna kan bli fel, skrattar Henrik Björn.
 
"Jordskott II" börjar sändas 15 oktober på SVT. Det blir totalt åtta avsnitt.
| 17 augusti 2017 11:30 |