Spel

Skribent

Jerry Fogselius

13 augusti 2018 | 20:30

15 ultraslafsiga minuter från kommande "DOOM Eternal"

Blod. Litervis med blod... Och hundratals explosioner, förstås!
Under helgens QuakeCon visade Bethesda upp en maffig gameplaysnutt från "DOOM Eternal", uppföljaren till "DOOM"-rebooten från 2016. I det 15 minuter långa klippet från det nya spelet får vi popcorn-action av brutalaste slaget och spelet tycks om möjligt bjuda på ännu mer smarrigt splatter än den blodiga föregångaren. 
 
När det gäller nyheter i spelet, är den största överraskningen något kallat Invasion. Det innebär att du som spelare kan hoppa in i andras äventyr och slåss på demonernas sida, för att göra livet surt för någon annan spelare i dennes singleplayer-kampanj. Likaså kan du själv bli invaderad när du spelar din egen kampanj. Detta är ett spelläge som du själv bestämmer om du vill aktivera eller ej, men på förhand låter det som ett spännande inslag.
 
I övrigt ser "DOOM Eternal" ut att ge oss mer av samma, vilket inte är så konstigt med tanke på att "DOOM" fick finfin kritik både från spelare och spelpress när det lanserades för två år sedan. Själv blir jag dock mest stressad över de ändlösa fiendehorderna och alla oändliga eldstrider, men om du fastnade för det första "DOOM" är chanserna goda att även uppföljaren kommer falla dig i smaken. Spana in gameplayvideon här nedan och bedöm själv:
 
 
Ser du fram emot "DOOM Eternal"?
| 13 augusti 2018 20:30 |