Film

Skribent

Viktor Eriksson

13 februari 2024 | 17:30

Kate Winslet om livet efter succén med “Titanic”: "Hemskt"

Säger att kändisskapet och mobbning i media drev henne till mindre projekt.
Kate Winslet berättar i en ny intervju med PORTER att hennes liv efter succén med “Titanic” inte var så roligt som man kanske kunde tro. Filmen som släpptes 1997 blev den mest inkomstbringande någonsin, fram tills dess att den slogs av “Avatar” 2009.
 
Kate Winslet var 22 år när "Titanic" hade premiär och kunde visserligen skaffa en lägenhet för pengarna hon tjänade men kändisskapet ändrade hennes liv för alltid.
 
– Jag kände att jag var tvungen att se ut på ett visst sätt, eller vara på ett visst sätt, och eftersom media var så påträngande på den tiden så var mitt liv inte vidare kul, säger Kate Winslet.
 
Många i media gick också hårt mot Kate Winslet och kallade henne bland annat för “tjock” och gav henne skulden för att Leonardo DiCaprios karaktär Jack inte fick plats på en dörr som flöt i vattnet i slutet av filmen. En kritik som filmens regissör James Cameron senare motbevisade med ett vetenskapligt experiment.
 
– Om jag hade kunnat vrida tillbaka klockan hade jag sagt till journalisterna att “Våga inte behandla mig på det här sättet. Jag är en ung kvinna, men en kropp som håller på att förändras, jag håller på att lära mig den, jag är djupt osäker, jag är livrädd, gör inte det här svårare än vad det redan är. Det är mobbning och snubb på emotionell misshandel."
 
Efter framgången med “Titanic” säger Kate Winslet att hon fick återkommande frågor från journalister om varför hon istället började göra mindre filmprojekt.
 
– Det kan du ge dig tusan på att jag gjorde. Gissa vad? Att vara känd är hemskt.
 
| 13 februari 2024 17:30 |