Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 oktober 2023 | 14:30

Kändisarna flockas till nya Stephen King-filmen från Mike Flanagan

Flera stora namn har redan skrivit på för filmatiseringen av “The Life of Chuck” från Mike Flanagan.
Mike Flanagan har blivit en av skräckfilmernas stora regissörer. Han har redan tagit sig an både “Doctor Sleep” och “Gerald's Game” som båda bygger på verk av Stephen King. Nu ska Flanagan göra filmatiseringen av författarens novell “The Life of Chuck”.
 
Vi vet redan att Luke Skywalker själv, Mark Hamill skrivit på för filmen, och att även Tom Hiddleston (“Loki”) ska medverka. Men nu utökas rollistan ytterligare, rapporterar Deadline. Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave”) , Karen Gillan (“Guardians of the Galaxy”), Jacob Tremblay (“Room”) ska även medverka.
 
Uppdatering den 26/10: Nu har fler skådisar anslutit. Bland dessa har vi Matthew Lillard ("Scooby-Doo"),  Harvey Guillén ("What We Do in the Shadows"), Heather Langenkamp ("Terror på Elm Street"), David Dastmalchian ("Dune") och Flanagans fru, Kate Siegel, som även skrivit på för filmen.
 
Något vi kan konstatera med denna rollista är att Flanagan älskar att arbeta med gamla kollegor. Tremblay har synts i “Doctor Sleep”, och Hamill är just nu aktuell i regissörens Netflix-serie “Huset Ushers undergång”.
 
“The Life of Chuck” är en berättelse från novellsamlingen “If It Bleeds”. Här vänder King på den kronologiska ordningen och väljer att berätta om en man (Hiddleston) som ligger på dödsbädden som sedan fortsätter till hans barndom.
 
Fortsätter Mike Flanagan i denna takt är han på väg att bli den nye Frank Darabont, som också regisserat flera Stephen King-filmer.
 
Vilken är den bästa Stephen King-filmen?
| 24 oktober 2023 14:30 |