Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2017 | 21:00

Kan ”Pirates of the Caribbean” fortsätta utan Johnny Depp?

Nix, säger producenten Jerry Bruckheimer: ”Det skulle inte fungera.”
Fem bioäventyr på femton år, och än verkar publiken inte tröttna på ”Pirates of the Caribbean”. Med nya ”Salazar’s Revenge” ute på bio väcks dock frågan: hur länge kommer filmserien fortsätta?

- Så länge publiken vill ha mer. Vi hoppas att Jack Sparrow kan återvända för en sjätte film, sade producenten Jerry Bruckheimer till MovieZine under galapremiären i Paris.

Men finns det en framtid för filmpiraterna om Johnny Depp skulle lämna den ikoniske karaktären? I den senaste filmen verkar han ta ett steg tillbaka och låta nya karaktärer ta plats.
 
Ingen chans, tror Bruckheimer i en intervju med DigitalSpy.

- Jag ser inte hur det skulle funka. Hemligheten bakom varje framgångsrik franchise är att välja ut begåvade människor, och Johnny är absolut nyckeln till ”Pirates”-succén. Han är en sådan unik karaktär, älskvärd och satirisk, allt i ett.
 
 
Efter helgen får vi se hur biopubliken tog emot ”Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge”. De tre senare filmerna har dragit in runt en miljard dollar var. Trots framgången har Disney inte stressat fram sina uppföljare: det var sex år sedan vi såg Sparrow härja på bioduken sist.

Tror ni att det blir fler filmer i serien? Kan de fortsätta även utan Johnny Depp?
| 25 maj 2017 21:00 |