Serie

Skribent

Viktor Eriksson

3 april 2024 | 22:00

Jonathan Nolan: Förstår varför HBO lade ner “Westworld”

Showrunnern säger att han fortfarande hoppas på att serien en dag kan nå sitt sanna slut.
En gång var science-fiction-serien “Westworld” en av HBO:s stora satsningar, men efter fyra säsonger och kraftigt dalande tittarsiffror valde bolaget att inte producera den femte och sista säsongen. Strax efter det togs serien också bort från HBO Max och började istället visas på andra tjänster.
 
Nu berättar Jonathan Nolan, som var showrunner för "Westworld" tillsammans med Lisa Joy, i en ny intervju med The Hollywood Reporter att förstår HBO:s beslut.
 
– Mängden användare du kan nå med gratistjänster finansierade av annonser är många gånger större än vad du kan nå med en prenumerationstjänst. Den delen störde mig inte, säger Jonathan Nolan och fortsätter.
 
– Men vad gäller att få avsluta berättelsen, så förstår du att du får den tid du får och ibland är det så mycket som du behöver och ibland är det inte det. Jag är så jävla stolt över vad vi gjorde. Det var en extraordinär upplevelse. Jag tror det hade varit ett misstag att se på det med ånger. Men det finns fortfarande ett sug att avsluta den.
 
Jonathan Nolan säger att han tror det fortfarande finns en chans att nå "Westworlds" tänkta slut på något sätt. Oavsett om det handlar om en film, en serietidning eller någon annan dramatisering.
 
– Ja, 100 procent. Vi gillar att göra färdigt saker. Det tog mig åtta år och ett regissörsbyte att få “Interstellar” gjord. Vi skulle vilja avsluta berättelsen vi påbörjat.
 
| 3 april 2024 22:00 |