Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 september 2023 | 20:30

John Wick-producenterna om Bill Skarsgårds skurk: ”Han älskar att vara hatad”

Basil Iwanyk och Erica Lee hyllar den svenske skådespelarens insats i "John Wick: Chapter 4". (Varning för spoilers!)
Producenterna bakom John Wick-filmerna är tillbaka med en actiopackad tv-spinoff. "The Continental" heter serien som breddar Wicks värld och tar oss till det svängiga 1970-talet, där vi möter främst karaktären Winston som ung.
 
När jag intervjuade producenterna Basil Iwanyk och Erica Lee i London tidigare i veckan passade jag på att fråga om de fantastiska svenskar som de värvat genom årens lopp. Och särskilt i den senaste filmen där vi möter skurken Marquis.
 
Bill Skarsgård är verkligen toppen i ”Chapter 4”. Hur var det att jobba med honom och skapa den karaktären?
 
- Bill var otrolig. Han var någon som vi alltid hade velat arbeta med, säger Erica Lee.
 
- Rollen som Marquis var en slags grovskiss. Vi känner hans manager väl, hon representerar också Joel Kinnaman och många andra svenska skådespelare och regissörer som vi arbetat med. Jag ringde henne: ”Vet du om Bill gillar John Wick? Vet du om han skulle vilja komma och leka i den här världen, och utveckla en karaktär?” Hon svarade: ”Låt oss se!”
 
 
Lee och Iwanyk mötte upp med Skarsgård och fick veta att han hade varit sugen på att spela skurk.
 
- Karaktären är ju lite upphöjd, fransk, du vet. Han älskade allt med den här världen. Han var fantastisk att samarbeta med. Supertrevlig, en toppenkille, säger Lee.
 
- Han är riktigt skön att hänga med, tillägger Basil Iwanyk. Men oj, vad han älskar att vara hatad på filmduken. Och den karaktären… Man ser verkligen hur publiken firar när han blir dödad av John.
 
- Folk jublade högt! Ja, han är en suverän skurk, avslutar Erica Lee.
 
"John Wick: Chapter 4" som ställer Keanu Reeves mot Bill Skarsgård finns nu att hyra digitalt. TV-serien "The Continental" har premiär idag på Prime Video.
| 22 september 2023 20:30 |