Film

Skribent

Mats Karlsson

2 februari 2018 | 18:00

John Carpenter förklarar sin inblandning med nya "Halloween"

Skräckmästaren ser mest fram emot att få se Jamie Lee Curtis som Laurie Strode igen.
Den store skräckmästaren John Carpenter har i många år hållit sig borta från den franchise han själv skapade 1978, "Halloween". Så det är många som undrar vad det är med detta nya försök som gjorde att Carpenter ville vara med och leka. I en ny intervju förklarar skräckmästaren vad som fick honom att kliva ombord.
 
- Jag har pratat om "Halloween"-filmerna i många år, uppföljarna, men jag har inte ens sett alla. Jag vet inte ens vad som fanns där, men till sist slog det mig: Jag bara pratar om dem, men varför kan jag inte se till att göra den så bra som möjligt? Jag skulle kunna ge råd och prata med regissören. Jag gillar ju regissören riktigt mycket och jag gillar manuset. Så istället för att stå vid sidan och kasta in stenar i maskineriet ger jag mig in i det och försöker göra något positivt av det, säger Carpenter till Rotten Tomatoes.
 
När Carpenter får frågan om det är något speciellt han ser fram emot med den nya filmen, svarar han:
 
- Att Jamie Lee (Curtis) är tillbaka, det tycker jag är ett plus. Hon har en fantastisk roll i filmen. Det ser jag mest fram emot.
 
Det var för övrigt samma person som gjorde intervjun, som begick det olycksaliga misstaget att dödförklara legenden. Något han själv erkänner att han var riktigt irriterad över, men efter intervjuarens ursäkter erkände Carpenter att han nu kunde se det roliga med det.
 
Förutom att agera konsult är Carpenter en av filmens producenter och han poängterar att hans plan är fortfarande att göra filmmusiken, även om inga papper är påskrivna än.
 
Carpenter har tidigare berättat den nya filmen är en fortsättning på första filmen och den ska låtsas att alla de andra filmerna aldrig gjordes.
 
"Halloween" får biopremiär 19 oktober.
 
Blir ni mer peppade på "Halloween" efter Carpenters ord?
| 2 februari 2018 18:00 |