Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 juli 2023 | 10:25

John Boyega utser den sämsta Star Wars-filmen

Skådespelaren bakom Finn rankar Star Wars-filmerna - och berättar att han är öppen för att komma tillbaka, om rätt manus dyker upp.
Han spelade rollen som Finn i den senaste Star Wars-trilogin. Sedan dess har skådespelaren John Boyega vid flera tillfällen riktat frustrerad kritik mot Disney, och filmernas hantering av icke-vita karaktärer.
 
Nu verkar Boyega ha förlikat sig med Star Wars-franchisen, och säger i nya intervuer att han kan tänka sig att komma tillbaka i framtida filmer:
 
- Det där var några år sen, och mina kommentarer handlade om det specifika projektet. Men jag är öppen för alla karaktärer och manus som är trivsamma, har en grym topplista och en fantastisk regissör. Ja, jag är öppen för alla möjligheter, säger han till Techradar.
 
 
I en annan intervju fick Boyega ranka sina tre Star Wars-filmer från sämst till bäst. I likhet med många fans utnämner han Rian Johnsons mittenfilm "The Last Jedi" till den svagaste i trilogin.
 
- "Star Wars: The Force Awakens" är definitivt den bästa. Tvåa för mig är "Episod 9", och den sämsta, med all respekt, är "Episod 8". Men alla är underbara, tillägger han.
 
Skådespelaren är just nu aktuell i ett helt annorlunda projekt - actionkomedin "They Cloned Tyrone" som hyllar blaxploitation och sci-fi. Den släpps på Netflix imorgon fredag.
| 20 juli 2023 10:25 |