Film

Skribent

Alexander Svensson

18 januari 2024 | 18:30

Jodie Foster spelade nästan prinsessan Leia

"True Detective"-aktuella skådisen var erbjuden rollen som galaxens bästa prinsessa när det begav sig på 70-talet.
Jodie Foster har en legendarisk karriär bakom sig, med roller i filmer som “När lammen tystnar” och “Taxi Driver”. För tillfället är hon aktuell med vad som kan bli ännu en paradroll: detektiv Liz Danvers i fjärde säsongen av “True Detective”.
 
Foster har nu i en intervju med Jimmy Fallon avslöjat att hon nästan spelade ytterligare en ikonisk karaktär: prinsessan Leia i “Star Wars”-filmerna. När Fallon frågar om det stämmer att Foster erbjöds rollen som Leia svarar hon:
 
Jodie Foster i "True Detective: Night Country".
 
- Ja, det blev jag. De ville ha en yngre prinsessan Leia men jag hade en krock. Jag höll på att göra en Disney-film och jag ville inte dra mig ur den Disney-filmen eftersom jag hade skrivit på ett kontrakt.
 
Jodie Foster skojar även om att Leia (och hennes frisyr) hade varit annorlunda om hon spelat henne:
 
- Jag vet inte hur bra jag hade varit. Jag hade kanske haft annat hår. Jag kanske hade satsat på en ananas.
 
Carrie Fisher i ett postumt framträdande som Leia i "The Rise of Skywalker".
 
Att det var just en Disney-film som sabbade för Jodie Foster och hennes planerade ananasfrisyr är något ironiskt då Star Wars numera som bekant ägs av Disney. Rollen som prinsessan Leia gick sedermera till Carrie Fisher, som spelade karaktären i totalt sex filmer (och en hatad julfilm), den sista av dem postumt via arkivmaterial då hon tragiskt nog avled i december 2016.
 
Jodie Fosters intervju hos Jimmy Fallon kan ses här nedan:
 
| 18 januari 2024 18:30 |