Film

Skribent

Mats Karlsson

8 februari 2018 | 20:45

Joaquin Phoenix kan bli The Joker

Skådespelaren är i förhandlingar om att spela ärkeskurken i Todd Phillips fristående och obetitlade film.
Än en gång gör man ett försök att få den välrenommerade skådespelaren Joaquin Phoenix ombord ett superhjälteprojekt, eller i detta fall superskurkprojekt. Denna gång lockar man med att ge honom chansen att bli nästa The Joker i Todd Phillips ("Baksmällan"-filmerna) fristående och obetitlade film, rapporterar Variety.
 
Warner Bros planerar ett ge den legendariske ärkeskurken en egen film, där siktet är inställt på Joaquin Phoenix. Studion har träffat skådespelaren och enligt branschtidningens källor har Phoenix efter lite betänketid accepterat rollerbjudandet. Men som sagt, de befinner sig fortfarande i förhandling och med tanke på Phoenix förmåga att hoppa av så kan allt hända.
 

                                                       Joaquin Phoenix i "The Master"
 
En roll som skådespelaren var nära att ta var Doctor Strange, som han i slutfasen tackade nej till. Så här sa Phoenix själv om avhoppet när MovieZine träffade honom i Paris:
 
- När det gäller "Doctor Strange"-filmen så längtar jag efter att få se den, jag gillar Benedict Cumberbatch och tror att han kommer vara fantastisk i den. Det var inte något för mig bara. Jag funderade över det och hade samtal med Marvel om det, men slutligen bestämde vi oss gemensamt för att det inte var rätt grej. Det är möjligt att något i den stilen dyker upp igen i framtiden.
 
Lite avslöjas om själva filmen, men den ska bli den första eller en av de första i DC Comics nya banner, som är tänkt att ge studion möjlighet att fokusera mer på de ikoniska karaktärerna med en unik storyvinkel som inte är inkluderade i ett specifikt filmiskt universum.
 
Senast vi såg The Joker var i David Ayers "Suicide Squad" och spelades då av Jared Leto.
 
Skulle ni vilja se Phoenix som The Joker eller hellre att man tog tillbaka Leto?
| 8 februari 2018 20:45 |