Film

Skribent

Alexander Svensson

22 januari 2024 | 19:00

75 miljoner dollar på 10 dagar - Jason Stathams senaste actionfilm går oväntat bra

Jason Statham och David Ayer står för vad som kan vara bioårets första överraskning.
Jason Statham har blivit med actionfilm igen. Den här gången rör det sig om “The Beekeeper”, där Statham spelar en före detta hemlig agent som ger sig tusan på att nysta upp en konspiration bland makthavare efter att en av hans vänner begått självmord. För regin står David Ayer, mannen bakom filmer som “End of Watch” och “Fury”.
 
“The Beekeeper” släpptes i USA den 12 januari, och har enligt Collider nu spelat in sammanlagt 75 miljoner dollar världen över. Att den lyckats med detta på endast tio dagar får sägas vara förhållandevis imponerande för en film som “The Beekeeper”, som varken har någon jättebudget eller är kopplad till en existerande franchise. Exakt hur stor budget filmen haft är oklart, men med 75 miljoner så här långt har Statham och Ayer förmodligen skäl att fira.
 
 
Något som förmodligen hjälper på traven är att “The Beekeeper” fått hyfsat bra recensioner, och att de som betalat biobiljetter verkar varit nöjda med det de fått. På Rotten Tomatoes så är 93% av alla publikomdömen positiva. En annan fördel för "The Beekeeper" är att konkurrensen på biograferna för tillfället inte är särskilt stark, utan främst består av nya "Mean Girls", som riktar sig till en annan målgrupp.
 
Här i Sverige får vi vänta lite innan vi kan hoppa på trenden och se “The Beekeeper”. Svensk biopremiär är nämligen satt till den 21 februari, alltså i skrivande stund ungefär en månad bort.
 
Tänker du se “The Beekeeper”?
 
| 22 januari 2024 19:00 |