Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 april 2022 | 09:00

"It Takes Two"-filmen landar hos Amazon - med Dwayne Johnson

Det svenska hyllade spelet "It Takes Two" blir film med manusförfattarna bakom "Sonic the Hedgehog"-filmerna.
För ett tag sedan rapporterade vi om att det hyllade svenska spelet "It Takes Two" av den tidigare filmregissören Josef Fares ("Jalla! Jalla!", "Kopps") ska bli film av produktionsbolaget dj2 Entertainment ("Sonic the Hedgehog"-filmerna).
 
Nu står det klart att projektet har landat hos Amazon och att även skådespelaren Dwayne Johnson är inblandad som producent.
 
 
"It Takes Two" handlar om paret Cody och May, som förvandlas till levande dockor efter att deras dotter önskat att de ska sluta gräla. Med hjälp av den charmiga Dr. Hakim ger de sig ut på ett äventyr fullt av utmaningar i hopp om att kunna lappa ihop det trasiga förhållandet.
 
Spelet tog hem storvinsten på galorna The Game Awards och D.I.C.E Awards, blev framröstat som förra årets bästa spel av er läsare och har sålts i över fem miljoner exemplar. Spelet fick 4 av 5 i betyg av MovieZine där vi kallade det för "det perfekta spelet för två"
 
Manuset för filmen skrivs av Pat Casey och Josh Miller, som skrivit de båda "Sonic the Hedgehog"-filmerna samt den kommnade tredje. Josef Fares och Oskar Wolontis från Hazelight Studios är executive producers.
 
Enligt rykten kan även Dwayne "The Rock" Johnson ha en roll i filmen. Som Cody eller kanske den pratglada boken Dr. Hakim? I en tidigare intervju har han sagt att "vi kommer ta ett av de största och häftigaste spelen till bioduken - ett som jag har spelat i flera år", vilket inte riktigt passar in som "It Takes Two".
 
Vad tyckte du om "It Takes Two"? Är du peppad på filmen?
 
| 21 april 2022 09:00 |