Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 december 2023 | 07:00

Inatt på tv: En underskattad och underhållande klassisk blockbuster

"G.I. Joe: The Rise of Cobra" är inte bara riktigt bra sommaraction, utan blev också något av en milstolpe för mig som filmskribent.
Jag började skriva för MovieZine 2009, efter några år på en sedan länge avsomnad filmblogg. "G.I. Joe: The Rise of Cobra" var inte min första text för MZ (det är jag ganska säker på) men den innebar annan första grej för mig: Citat och betyg på den svenska filmaffischen.
 
Vilket kändes riktigt bra för en gammal filmnörd som undertecknad, så ärlig kan jag vara, även om det störde mig lite att det var en sommarvänlig blockbuster och inte något mer "kreddigt" som tog min affischoskuld.
 
Jag står dock fast vid mitt betyg, en fyra. Ja, det är högt, och ska man vara strikt analytisk ur ett filmhistoriskt perspektiv förtjänar den kanske inte det. Men jag tycker inte att man alltid behöver vara så analytisk. Eller som jag skrev i min recension av "G.I. Joe: The Rise of Cobra" här på MovieZine:
 
"Det höga betyget kan verka konstigt, och det ska på intet sätt tas som ett tecken på oscarsvärdighet eller höga tankar om manus, utan är en effekt av hur oförskämt underhållen jag blev, hur nöjd jag var efteråt, och hur snabbt jag kände att jag ville se den igen."
 
Ibland vill man bara bli underhållen.
 
"G.I. Joe: The Rise of Cobra" handlar om två amerikanska soldater, spelade av Channing Tatum och Marlon Wayans, som efter en plötsligt attack börjar hänga med en hemlig militär elitstyrka. Målet är att bekämpa en ondskefull organisation som leds av en ökänd vapenhandlare. Underhållande action följer.
 
Här kan du se "G.I. Joe: The Rise of Cobra": 
 
• Inatt 02:00 på TV12
• Streama på Tele2 Play
• Hyr/köp SF Anytime, Viaplay, Google Play eller Itunes 
 
Kolla in trailern:
 
| 6 december 2023 07:00 |