Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 december 2023 | 07:00

Tv-tips: Emma Watsons favoritscen från "Harry Potter" är inte den du tror

Idén att dela upp den sista boken till två filmer startade en trend på gode gott och ont, men för alla fans var detta en chans att spendera ytterligare tid i Harry Potter fantastiska värld.
Det i sin tur bidrog till att mindre detaljer som annars hade försvunnit fick komma med i filmen - i vissa fall la man också till scener som inte finns i boken. En av de mest omtalade och omtyckta scenerna som just inte finns med i böckerna dyker upp i "Dödsrelikerna: Del 1" och skildrar relationen mellan Harry och Hermione under ett skört ögonblick. I "Harry Potter 20-årsjubileum: Tillbaka till Hogwarts" nämner Watson just denna scen:
 
- Scenen jag trodde skulle bli pinsam för oss att spela in och gjorde mig osäker... var när vi skulle dansa ihop. Nu är det en av mina favoritscener från hela serien. Den mängd förtrogenhet vi hade för varandra under den tiden; jag tror inte jag hade kunnat göra en liknande scen med en annan skådespelare. 
 
Large 6591ea0ece04e3699e9b511652f39110 acv
 
Efter att ha blivit övergivna av Ron (Rupert Grint) finner Harry (Daniel Radcliffe) och Hermione (Emma Watson) tröst hos varandra genom en intim och spontan dans till Nick Caves "Children". Det är en otroligt fin scen som trots avsaknaden av dialog lyckas säga så mycket. 
 
Filmen skiljer sig för övrigt en hel del från tidigare filmer eftersom handlingen utspelar sig utanför trollkarlsskolan Hogwarts. Det är en långsam film som till skillnad från Yates tidigare "Harry Potter"-filmer tar sin tid och förmedlar känslan av att vara vilse och övergiven. 
 
Fun fact: innan Regé-Jean Page slog igenom i Netflixserien Bridgerton hade han en dunderliten roll i "Dödsrelikerna: Del 1" och syns till i bröllopstältet i början av filmen. 
 
 
Här kan du se "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1": 
 
• Ikväll 18:00 på TV3
• Imorgon 08:25 på TV3
• Streama på Viaplay eller HBO Max 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
 
 
| 27 december 2023 07:00 |