Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 september 2023 | 06:55

Han levde snabbt och dog för ung - i dag skulle Paul Walker ha fyllt 50 år

I dag har det gått femtio år sedan Paul Walker föddes, och senare i vinter är det redan tio år sedan han gick bort.
Paul Walkers karriär började redan som tvååring, när han medverkade i en reklamfilm. Han fortsatte göra reklam tills TV-rollerna tog vid, och i slutet av 80-talet tog långfilmskarriären vid. Det blev mest b-rullar till att börja med, men biroller i populära filmer som "Välkommen till Pleasantville" och "She’s All That" ledde till det stora genombrottet.
 
Det genombrottet hette förstås "The Fast and the Furious". Han återvände till franchisen och rollen ytterligare fem gånger, till och med "Fast & Furious 7" - som blev hans sista film. Den 30 november 2013, nästan tre månader efter att inspelningen påbörjats, dog Paul Walker och vännen Roger Rodas i en bilolycka.
 
Pauls bror Cody (som tillsammans med tredje brodern Caleb hoppade in och såg till att "Fast & Furious 7" kunde slutföras) berättade för E! News att familjen planerar hedra honom som de brukar göra - genom att ta bilder av solnedgången och skicka till varandra. Ibland, berättar Cody Walker, kan de även skicka runt bild på en whisky.
 
Ett fint och anspråkslöst sätt att fira någon man saknar, känner jag.
 
Skål på 50-årsdagen, Paul Walker, var du än är!
 
| 12 september 2023 06:55 |