Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 april 2024 | 13:00

Hyllade ”Rosemary’s Baby”-prequeln får streamingpremiär i höst

“Apartment 7A” utspelas i samma lägenhet som klassikern och innan Rosemary flyttade in och blev gravid med Djävulens barn.
”Rosemary’s Baby” (1968) är tveklöst en av våra största klassiker inom skräckgenren. Rysaren baserad på Ira Levins roman handlar om hur ett gift par flyttar in i Bramford, ett stort nyrenässanshus i New York City, med fruktansvärda konsekvenser.
 
Nu kommer en prequel, “Apartment 7A”, som utspelas i samma lägenhet och innan historien om Rosemary. Här följer vi en ung dansare (Julia Garner, ”Ozark”) som drabbas av en förödande skada. När ett äldre grannpar lovar henne en genväg till berömmelse dras hon in i mörka krafter.
 
 
Filmen är regisserad av Natalie Erika James (”Relic”) och i andra roller ser vi Oscarsvinnaren Dianne Wiest, Jim Sturgess (”Across the Universe”), Kevin McNally (”Pirates of the Caribbean”, Marli Siu (”Run”), Andrew Buchan (”Carnival Row”), Rosy McEwen (”Blue Jean”) och Kobna Holdbrook-Smith (”Wonka”).
 
Filmen har fått fint mottagande efter en tidigare testvisning där filmen kallades både ”intensiv och smart”, och både Garner och Wiest hyllades för sina rollprestationer. Lovorden tillsammans med regissörens underskattade långfilmsdebut ”Relic” och den begåvade ensemblen är det omöjligt att inte höja förväntningarna.
 
Detta är inte första gången man fortsatt utforska ”Rosemary’s Baby”. Filmen fick först en uppföljare gjord för TV, ”Vad hände med Rosemary’s Baby?” (1976) och senare en miniserie-remake 2014 med Zoe Saldana.
 
Inga uppgifter finns om exakt datum men filmen har USA-premiär på streamingtjänsten Paramount+ någon gång i höst, skriver Fangoria. Återstår att se var den hamnar i Sverige.
 
Ser du fram emot “Apartment 7A”?
| 27 april 2024 13:00 |