Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

24 april 2024 | 17:00

Hur tusan är Logan vid liv i "Deadpool & Wolverine"?

Egentligen hade kanske en spoilervarning varit på sin plats, men gissar att de som klickar sig in i den här artikeln redan vet hur “Logan” slutar.
“X-Men”-filmen “Logan” från 2017 var tänkt att vara sista gången som Hugh Jackman snörade på sig Wolverines klor. Historien utspelar sig i en mörk och dyster framtid där den äldre Logan/Wolverine måste försvara en ung mutant att hamna i skurkaktiga händer. För lyckas behöver han i slutändan göra den ultimata uppoffringen och ge sitt eget liv.
 
Så hur kan ha då vara tillbaka för att göra livet surt för Ryan Reynolds och Deadpool i sommar? Nu är visserligen superhjältar knappast kända för sin förmåga att vara döda, återuppståndelsen verkar vara deras enda gemensamma superkraft, men framtidens Logan lär få sova lugnt i sin grav. 
 
I filmens första trailer avslöjas nämligen att TVA har ett finger med i spelet, när de rövar bort Deadpool. TVA står för Time Variance Authority (vilket ungefär betyder Myndigheten för tidsavvikelser), och introducerades på film i första säsongen av “Loki”. Organisationen har som uppgift att hålla kolla på och styra upp avvikande tidslinjer.
 
Och på samma sätt som TVA plockar upp Deadpool, rekryteras även Wolverine från sin tidslinje. Vilket är anledningen till att han kunde dö i “Logan” 2017 men ändå dyka upp i “Deadpool & Wolverine” 2024. Han plockas helt enkelt upp av innan han dör. Enkelt!
 
Exakt vilken tidslinje som Logan hämtas från (om det är någon vi sett tidigare eller en helt ny) lär inte avslöjas förrän “Deadpool & Wolverine” har biopremiär, vilket sker den 24 juli i år.
 
 

Läs också: Vad handlar "Deadpool & Wolverine" om? Detaljerna i trailern ger oss ledtrådar

 
| 24 april 2024 17:00 |