Film

Skribent

Alexander Svensson

3 maj 2024 | 18:00

Hugh Jackman spelar Robin Hood i en mörkare version av den klassiska berättelsen

Oo-de-lally, oo-de-lally, hoppsan det blev mörkt!
Då var det dags igen: decenniets obligatoriska “Robin Hood”-rulle är på gång, fast den här gången i lite annorlunda och mörkare tappning än tidigare, enligt Deadline. Filmen har titeln "The Death of Robin Hood" och kommer att handla om en sårad, trött och äldre Robin, som plågas av sitt förflutna. När han blir omhändertagen av en mystisk kvinna ser han sin chans att sona för gamla synder.
 
Hugh Jackman kommer att spänna bågen och dra på sig fjäderhatten (eller inte, den är kanske inte är dyster nog), och spela Robin Hood. Rollen som kvinnan som tar hand om honom görs av Jodie Comer (“Killing Eve”, “The Last Duel”). För regin står Michael Sarnoski (“Pig”), som även skrivit manus. Han har också uttalat sig om projektet:
 
Hugh Jackman är närmast aktuell i en annan ikonisk roll - tillbaka som Wolverine i "Deadpool and Wolverine".
 
- Det har varit en otrolig möjlighet att få återuppfinna och fräscha upp berättelsen vi alla känner till om Robin Hood. Att säkra den perfekta rollistan för att föra manuset till skärm var nödvändigt. Jag kunde inte vara mer exalterad och ha större förtroende för att Hugh och Jodie kommer att ge liv åt den här berättelsen på ett starkt och betydelsefullt vis.
 
Jodie Comer i "The Last Duel".
 
Huruvida Sarnoski verkligen lyckas göra något nytt med Robin Hood återstår att se. Karaktären har genom åren hunnit porträtteras som klassisk matinéhjälte, komedikaraktär, tecknad räv och blodigt verklighetsnära frihetskämpe. Huruvida det finns utrymme och marknad för ännu en Robin Hood-historia 2025 blir därmed spännande att ta reda på. Projektet börjar sin inspelning 2025 och kommer söka distributör vid filmfestivalen i Cannes.
 
Tror du på att en ny “Robin Hood” blir en succé, eller borde han stanna gömd i Sherwoodskogen?
| 3 maj 2024 18:00 |