Film

Skribent

MovieZine

21 februari 2024 | 13:45

Hon tar över Meryl Streeps ikoniska roll i "Djävulen bär Prada"

Succékomedin sätts upp som musikal i London - och de har hittat den perfekta ragatan för att spela Miranda Priestly.
De senaste veckorna har 2006 års komedi "Djävulen bär Prada" fått nytt liv och uppmärksamhet på Netflix. Filmen följer unga journalisten Andy (Anne Hathaway) som får svälja sin stolthet när hon anställs som assistent på ett glossigt modemagasin.
 
Den som suktar efter mer intriger och elakheter i fashionabla Runways värld får bege sig till London i höst. Där sätts "The Devil Wears Prada"-musikalen upp, med en helt perfekt ersättare till Meryl Streep.
 
Deadline rapporterar att Vanessa Williams kommer spela chefen från helvetet, den självupptagna och mycket krävande Miranda Priestley. En karaktär (karikatyr?) som i sin tur baserades på Vogues legendariska chefredaktör Anna Wintour.
 
 
Williams har en hel del erfarenhet av en mycket snarlik roll. I komediserien "Ugly Betty", som kan tyckas varit starkt inspirerad av boken och filmen "Djävulen bär Prada", spelade hon också en minnesvärd bitch som styrde och ställde på ett modemagasin. Cirkeln är sluten...
 
Ytterligare en anledning att se fram emot "The Devil Wears Prada" som musikal? Ingen mindre än Elton John står för musiken. Den 24 oktober blir det premiär på Dominion Theatre och biljetterna har just släppts.
 
| 21 februari 2024 13:45 |