Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 december 2023 | 14:00

Otrolig homoerotik och mycket våld i Zack Snyders nygamla manus

Manuset, en tänkt uppföljare till "300", fick offras när Zack Snyder lämnade Warner Brothers. Men nu kan den här intressanta historien få en ny chans.
"300" fick ett något blandat mottagande när den kom. Trots det gick filmen mer än tillräckligt bra för att motivera en uppföljare, "300: Rise of the Empire", som Zack Snyder skrev och producerade. Planerna på ännu en uppföljare - "300: Blood and Ashes" - gick dock i stöpet när Snyder lämnade Warner Brothers efter kaoset kring "Justice League.
 
Det betyder inte att hoppet är ute för en version av historien. Ett manus till "Blood and Ashes" har existerat i några år och nu har möjligheter för en filmatisering ökat bekant. Zack Snyder pratade med The Hollywood Reporter:
 
- Vi fick tillbaka rättigheterna så vi kan göra den om vi vill. Jag vet inte hur marknaden ser ut för en otroligt homoerotisk, supervåldsam, supersexuell film. Men den kanske är perfekt. 
 
"Blood and Ashes" sägs dock skilja sig en hel del från den tänka "300"-uppföljaren. Den fokuserar på relationen mellan Alexander den store och Haphaestion, hans andreman. En homosexuell kärlekshistoria pch antikt grekiskt krigsepos i ett, enligt Zack Snyder.
 
Det låter inte som om han letar aktivt efter en ny studio att göra filmen hos, fast vi ju alltid hålla tummarna för att det händer.
 
Här är en trailer till original-"300":
 
| 4 december 2023 14:00 |