Serie

Skribent

Josefine Krischausky

18 november 2022 | 20:30

HBO förnyar hyllade "The White Lotus" för en tredje säsong

Den framgångsrika antologiserien återvände nyligen med sin andra säsong, efter att ha blivit den mest prisbelönade produktionen på årets Emmygala.
Vi må inte ens vara halvvägs genom den andra säsongen av "The White Lotus", men redan nu kommer ett positivt framtidsbesked. Deadline rapporterar att HBO har förnyat den hyllade antologiserien för en tredje säsong. 
 
"The White Lotus", som är skapad, skriven och regisserad av Mike White, har låtit tittarna följa besökare och anställda, som alla bär på sina egna bekymmer och hemligheter, på olika semesterorter. Säsong 1, som hade premiär sommaren 2021, utspelade sig på Hawaii och hade en ensemble bestående av bland andra Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario och Sydney Sweeney. 
 
Serien blev en oväntat stor framgång, och inför säsongsfinalen meddelades det att HBO hade förnyat dramakomedin för en andra säsong. Under årets Emmygala blev "The White Lotus" den mest prisbelönade produktionen, med totalt tio vinster, bland annat i kategorin Bästa mini- eller antologiserie.
 
 
Serien återvände till HBO Max i slutet av oktober, med en säsongspremiär som sågs av 7,6 miljoner tittare. Denna gång äger handlingen rum på Sicilien, och i rollistan syns namn som F. Murray Abraham, Tom Hollander, Theo James och Aubrey Plaza.
 
Även säsong 3 kommer att utspela sig i en ny miljö – var det blir är dock inte känt i nuläget – samt introducera en ny ensemble. Däremot är det inte omöjligt att Coolidge, som var en av få skådespelare att återvända i säsong 2, ännu en gång dyker upp i sin roll som Tanya McQuoid-Hunt. 
 
 
Den andra säsongen av "The White Lotus" består av sju avsnitt, varav tre hittills har haft premiär. Nya avsnitt släpps på HBO Max varje måndag.  
| 18 november 2022 20:30 |