Film

Skribent

Viktor Eriksson

1 mars 2024 | 20:45

Hayden Christensen avslöjar hur det var att döda massa barn i “Star Wars”

“Jag älskar att George gjorde det”.
Hayden Christensen är mest känd för sin roll som Anakin Skywalker i “Star Wars” prequel-trilogi. Det är en tragisk karaktär vars skadliga handlingar på sikt leder till att han blir Darth Vader. En av de mest berömda handlingarna förekommer i “Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd” när Anakin Skywalker mördar massa barn när han har ihjäl Jediorderns yngsta lärlingar.
 
Nu berättar skådespelaren i en ny intervju med Empire hur det var att spela in scenen.
 
– Det var mycket snack om att vi skulle göra den scenen och jag älskar att George gjorde det. Det var vågat. Och chockerande, säger Hayden Christensen.
 
– När vi spelade in så var det svårt att få rätt reaktion från barnskådespelaren. Så jag började skrika och ryta åt honom för vi behövde honom genuint uppskrämd. Det gav reaktionen som vi behövde och det får scenen att fungera riktigt bra.
 
Hayden Christensen säger att han många år senare träffade den stackars ungen som han skrek på och bad om ursäkt för det hela. Men trots barnamördandet säger han att yngre “Star Wars”-fans inte är rädda för att komma fram till honom.
 
– Barn verkar glömma bort den scenen när de träffar mig! De är inte de minsta rädda. De är bara glada att få träffa Anakin.
 
| 1 mars 2024 20:45 |