Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juli 2023 | 16:45

Disneys nya familjefilm är fylld av av skräck och skratt

De första reaktionerna på kommande "Haunted Mansion" hyllar en underhållande mysrysare proppad med påskägg.
Den får inte svensk biopremiär förrän i augusti, men redan nu får "Haunted Mansion" en drös goda omdömen.
 
Utvalda amerikanska kritiker har fått se filmen under världspremiären (som dock gick av stapeln utan skådespelarna närvarande), och de korta Twitter-kommentarerna tyder på en skoj, skön mysrysare som passar alla åldrar.
 
"Glad att meddela att "Haunted Mansion" kommer skrämma barnen, få vuxna att skratta (massor), och de som gillar åkattraktionen kommer att hitta massvis med påskägg", skriver Steven Weintraub från Collider.
 
 
Shannon McGrew från Nightmarish Conjurings passar på att hylla manusförfattaren: "Katie Dippold väver samman en historia som tacklar död och sorg samtidigt som den balanserar fins mellan humor och skräck."
 
"Filmen är ett kärleksbrev till Disneys ikoniska åkattraktion och en familjevänlig thriller. Skådespelarna med LaKeith Stanfield i täten är fantastiska och hysteriskt roliga. Här finns många kul cameos", berättar POC Culture.
 
Journalisten Laura Sirikul tycker att "den första akten är lite långsam men sen hittar filmen ett bra tempo. Bra läskigheter för barn. Disneyfans kommer älska påskäggen".
 
 
"Haunted Mansion" baserad på Disneyland-åkturen med samma namn, och utspelar sig - som titeln antyder - i ett hemsökt hus. Historien följer en mor och hennes son som anltar några udda typer för att bli av med de övernaturliga varelser som plågar dem.
 
I den stjärnspäckade ensemblen hittas bland andra Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Jamie Lee Curtis, Winona Ryder och Jared Leto som spöke.
 
Filmen får svensk biopremiär 11 augusti.
| 17 juli 2023 16:45 |