Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2024 | 00:05

Harry Potter-skådespelaren oroar sig för fansen: "Filmerna är till för barn"

Miriam Margolyes är brutalt ärlig i sin åsikt om vuxna superfans.
"Harry Potter"-skådespelerskan Miriam Margolyes har skapat rubriker under den senaste veckan. I en intervju med nyzeeländska 1News delar hon med sig av sina tankar om fantasyböckernas och filmernas superfans.
 
- Jag oroar mig för Harry Potter-fans, för de borde ha kommit över det nu. Det var 25 år sedan, och det är till för barn. Jag tycker det är till för barn.
 
- De fastnar i det. Jag gör Cameo-videos (betalda hälsningar från kändisar, reds.anm.) och folk säger "Vi ska ha bröllop med Harry Potter-tema". Jösses, jag vill inte ens tänka på hur deras bröllopsnatt ska bli.
 
 
Den brittisk-australienska Margolyes spelade herbologi-professorn Sprout, som framför allt medverkade i "Harry Potter och hemligheternas kammare" (2002). Med närmare 200 film- och tv-roller bakom sig känns hon också igen från komediserien "Svarte Orm" och Scorseses "Oskuldens tid". Men det är framför allt Potter-fans som kommer fram för att prata med henne. För tre år sen avslöjade hon att hon själv inte har sett någon av filmerna.
 
Margolyes tillägger att filmserien var "underbar" och något hon är "väldigt tacksam för", men säger också att "den betyder inte lika mycket för mig som för fansen".
 
- "Harry Potter" var inget viktigt för mig. Jag var glad för att få rollen, och jag hade trevligt och träffade en massa folk, men det är inte Charles Dickens, säger hon.
 
Se intervjun nedan:
 
| 11 mars 2024 00:05 |