Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2024 | 19:30

"Jag trodde att han hatade mig" - Daniel Radcliffe skrämdes av "Harry Potter"-stjärnan

Den kände skådespelaren blev senare hans största supporter.
Daniel Radcliffe var bara 12 år gammal när han fick huvudrollen som Harry Potter i en enormt hajpad fantasy-filmatisering.
 
Bland hans motspelare fanns flera stora brittiska storheter från tv, film och teaterscenen. En av dem gav ett särskilt minnesvärt intryck - veteranen Alan Rickman som verkar ha gått all in för att spela den fruktade professor Snape.
 
- Jag var så rädd för Alan Rickman, minns Radcliffe i en ny intervju.
 
- Hur kan man inte bli det, med den rösten? Bara man hör den låga rösten så ekar den inom en. Jag upplevde honom som skrämmande under de tre första filmerna. Och jag tänkte att "han hatar mig".
 
 
Senare insåg Radcliffe att Rickman blev en av hans största supporters, som tog sig tid för att se honom uppträda på Broadway. I ett gammalt klipp, ett par år innan hans död, berättar Rickman hur stolt han var över att se Daniel och de andra unga skådisarna kämpa så hårt på inspelningen. Daniel Radcliffe blir rörd när han ser videon.
 
- Han avslutade en semester i förtid för att se mig göra "Equus". Han såg allt jag gjorde på scen medan han levde. Efteråt gick vi ut och pratade om det, säger Daniel Radcliffe.
 
- Han var den förste att säga: "Du borde titta på en röstcoach" och sådana tips. Jag har haft sån tur. Det var fint att höra honom säga det.
 
Se mer ur intervjun nedan:
 
| 12 april 2024 19:30 |