Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juli 2023 | 13:00

Prime Video utför ett mirakel: "Good Omens" är tillbaka med nya avsnitt!

Ängeln Aziraphale och demonen Crowley är tillbaka i en helt ny säsong av "Good Omens". Alla sex avsnitt finns ute nu.
Den första säsongen av "Good Omens" såldes in som en miniserieadaption av Neil Gaimans och Terry Pratchett bok med samma namn. Det var med andra ord väldigt få som hade förväntat sig att det skulle komma en fortsättning, men med tanke på att Gaiman och Pratchett (som dog 2015) lyckligtvis hade snackat ihop sig om vad en möjlig fortsättning skulle ha handlat om så är det den berättelsen vi nu får se i den nya säsongen.
 
I den andra säsongen av "Good Omens" så har ärkeängeln Gabriel (Jon Hamm) tappat sitt minne och därför glömt bort både vem han är och varför han vet att världen håller på att gå under. Men lyckligtvis så kliver han in alldeles naken i ängeln Aziraphales bokaffär (Martin Sheen), som genast ringer upp sin vän demonen Crowley (David Tennant) och berättar att den omaka duon behöver rädda världen på nytt.
 
Efter att ha kollat in de första avsnitten så kan jag bekräfta att fortsättningen bjuder på exakt samma härliga charm som den första säsongen gjorde. Både Sheen och Tennant är grymma, precis som sist, men det är även härligt att få se Jon Hamm med avsevärt mer att göra under den nya säsongen. Utöver ännu ett mysterium som hotar vår existens så får vi även hoppa tillbaka till viktiga historiska händelser och se hur Aziraphale och Crowley varit med och påverkat den bibliska historien på olika sätt.
 
 
Prime Video har valt att släppa hela den andra säsongen av "Good Omens" i ett svep, så alla sex avsnitt finns nu redo att plöja över helgen. Jag vet i alla fall vad jag kommer att göra!
 

Läs också: Kristen grupp hånas efter felaktig namninsamling mot "Good Omens"

 
Kommer du också att ge fortsättningen av "Good Omens" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 28 juli 2023 13:00 |