Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2024 | 09:30

George Miller skriver redan på nästa "Mad Max"-film

Gasen i botten! "Furiosa" kan få uppföljare om regissören får bestämma.
Det kan bli fler filmer i Mad Max galna, postapokalyptiska värld. Regissören George Miller bekräftar för EW.com att han redan skriver på nästa actionäventyr.
 
Det var redan under den problemdrabbade inspelningen av "Mad Max: Fury Road" (2015) som Miller började skissa på några prequel-historier. Den ena blev till filmen "Furiosa" (snart på bio), en annan blev en novell. Och nu ska nämnda novell bli filmmanus.
 
- När vi förberedde "Fury Road" skrev vi också vad som hände Max under året fram till händelserna i filmen. Och när vi närmar oss slutet i "Furiosa" måste vi få se att Mad Max lurar där någonstans, för vi vet vad som ska hända honom. Manusförfattarna vet vad han varit med om, vi har historien klar, och jag skulle gärna göra den filmen någon gång om jag fick chansen.
 
George Miller verkar vara en man med ambitiösa planer, men de här filmerna är dyra, stora och bökiga att få till.
 
Det har också talats om en ren uppföljare till "Mad Max: Fury Road" med titeln "Mad Max: The Wasteland" som skulle återförena Tom Hardy med Charlize Theron. Vi får se om, och när, han får en chans att återbesöka denna värld.
 
Det skadar förstås inte om nu "Furiosa: A Mad Max Saga" skulle bli en stor biosuccé... I sommar får vi veta. Prequel-filmen med Anya Taylor-Joy i titelrollen får premiär 22 maj.
 
| 2 maj 2024 09:30 |