Serie

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2019 | 19:00

Ny zombieserie på väg! Se trailern till "Black Summer"

En prequel i samma universum som "Z Nation" får premiär på Netflix i april.
Zombiegenren visar inga tecken på att dö ut inom kort. Trots att "Z Nation" nyligen lades ner och "The Walking Dead" kämpar med dalande tittarsiffror, finns det alltid mer att hämta ur den bottenlösa skräckbrunnen.

Idag landade första trailern till "Black Summer", som tydligen ska vara en prequel till Syfy-serien "Z Nation", dock med helt nya karaktärer och skådespelare.
 
Här möter vi Jaime King i rollen som en mor som slits ifrån sin dotter, och ger sig ut i en kall och brutal värld för att hitta henne. Tillsammans med en grupp amerikaner på flykt behöver hon slåss mot levande döda och ta en del svåra beslut på vägen, under en dödlig sommar.
 
 
Jag kan inte komma ifrån en viss b-filmskänsla som vilar över den här trailern, och att producenterna är The Asylum (ökända för "Sharknado"-filmerna och diverse mockbusters) höjer inte peppen direkt. Samtidigt har jag inte sett deras zombieserie "Z Nation", som ändå rullade på i fem säsonger. Gissningsvis finns det gott om blodtörstiga skräckfans där ute som kommer sluka "Black Summer" och be om mer.

Första säsongen av "Black Summer" finns att streama från 11 april. Kommer du ge serien en chans?
| 18 mars 2019 19:00 |