Film

Skribent

Viktor Eriksson

16 maj 2024 | 21:00

Första bilden från “Return to Silent Hill” bjuder på ett bekant ansikte

Den nya skräckfilmen är baserad på ett av världens bästa spel någonsin, “Silent Hill 2”.
”Silent Hill” är på väg tillbaka till vita duken i och med kommande “Return to Silent Hill”. Den psykologiska skräckfilmen är regisserad av Christophe Gans som också låg bakom “Silent Hill” från 2006. 
 
Den nya filmen ska vara baserad på spelutvecklaren Konamis berömda skräckspel “Silent Hill 2”från 2001 som återkommande hyllats som ett av de bästa spelen någonsin. Både spelet och filmen handlar om James som efter att ha skilts åt från sin älskade Mary får ett mystiskt brev som får honom att resa till staden Silent Hill i jakt på att hitta henne.
 
"Return to Silent Hill" håller just nu på att förhandsvisas på filmfestivalen i Cannes och i samband med det har Variety fått släppa den första bilden från den som visar upp den kända karaktären Pyramid Head. Karaktären gjorde sitt allra första framträdande i just “Silent Hill 2” och har sedan dess varit en återkommande ikon för skräckserien.
 
I filmen verkar Pyramid Head dock fått ett tydligt uppdaterat utseende, även om det fortfarande är väldigt likt originalet. När vi får studera karaktären och filmen i detalj återstår att se eftersom den än så länge inte har något premiärdatum.
| 16 maj 2024 21:00 |