Serie

Skribent

Tobias Andersson

15 december 2022 | 21:15

Fler serier lämnar HBO – säljs vidare till gratistjänster

Ännu fler serier ryker från HBO Max. Den här gången är det ”Raised by Wolves” och ”The Time Traveler's Wife” som får vika sig för deras besparingspaket.
Det är en turbulent tid hos Warner Bros Discovery. Inför nästa års sammanslagning av streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ är jakten på besparingar av högsta prioritet.
 
Så sent som häromdagen stod det klart att ”Westworld” och ”The Nevers” plockas bort från HBO Max och nu får de sällskap av originalserierna ”Raised by Wolves” och ”The Time Traveler's Wife”. I somras var det även många nordiska serier som tyvärr fick ge vika.
 
Men vi ska nog inte oroa oss för att serierna försvinner ut i något tomrum. Enligt The Hollywood Reporter planerar Warner Bros Discovery att sälja en handfull serier vidare till tredjepart, då i form av någon reklamfinansierad streamingtjänst, som exempelvis den Paramount Global-ägda Pluto TV.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
"Westworld" kommer att säljas vidare till någon reklamfinasierad streamingtjänst, ser det ut som.
 
De serier som i dagsläget planeras att säljas vidare är i så fall ”Westworld”, ”The Nevers”, ”Raised by Wolves” och ”The Time Traveler's Wife” samt realityshowerna "Legendary" och "FBoy Island".
 
– Vi är otroligt stolta över ”Westworld” och det anmärkningsvärda arbete som vår rollbesättning och team har gjort, sa serieskaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy i ett uttalande och fortsatte:
 
– Vi är glada över att få möjligheten att välkomna en helt ny publik till vår serie.
 
Vad tror du, är reklamfinansierade streamingtjänster framtiden?
| 15 december 2022 21:15 |