Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 juli 2022 | 15:35

Filmisk trailer avslöjar datum för spelet "God of War Ragnarök"

I höst fortsätter Kratos och Atreus resa genom den nordiska mytologin, i spelet "God of War Ragnarök" till Playstation 4 och Playstation 5.
För nästan ett år sedan fick vi veta att det kommer ett nytt äventyr med Kratos och hans son Atrus, i spelet "God of War Ragnarök" - som är en uppföljare på "God of War" från 2018.
 
Det första spelet kallade vi på MovieZine för en "brutalt efterlängtad käftsmäll" med betyget 5 av 5, så förhoppningsvis kan även uppföljaren leva upp till de förväntningarna. 
 
Det har tidigare varit oklart när vi kommer att få slå nordiska gudar på käften igen, men i en ny läcker trailer för spelet får vi veta att det kommer till Playstation 4 och Playstation 5 den 9 november.
 
 
 
I "God of War Ragnarök" har den så kallade Fimbulavintern lagt sig över Midgård, som i den nordiska mytologin sades vara i tre år utan någon sommar och är ett tecken på att jordens undergång närmar sig.
 
Några år verkar ha gått sedan händelserna i "God of War", där den grekiska krigsguden Kratos och hans son Atreus reste genom den nordiska mytologin för att hedra moderns sista önskning. Deras relation är präglad av upptäckten att Atreus troligtvis är förutspådd att bli den mytologiska guden Loki, samtidigt som de ständigt påminns om hotet om Ragnarök. 
 
I "God of War" fick vi besöka sex av de nio världarna som finns i den nordiska mytologin. Den här gången kommer vi att få vi besöka alla nio som bland annat Vanaheim, Svartalfheim och Asgard.
 
Förutom att "God of War Ragnarök" är även en tv-serie baserad på spelserien på gång till Amazon Prime Video, av Sony Pictures Television och Playstation Productions. Projektet är i ett tidigt stadie, men det är "The Expanse"-skaparna Mark Fergus och Hawk Osby samt "The Wheel of Time"-showrunnern Rafe Judkins som jobbar på den.
 
"God of War"-serien hade sin premiär på Playstation 2 redan 2005 och har fått flera framgångsrika uppföljare. Serien handlar om den spartanska krigaren Kratos som reser runt i den grekiska mytologin i jakt på gudarnas huvud. 2018 släpptes den senaste delen till Playstation 4, som var en något mer seriös far och son-berättelse som vann Game of the Year på Game Awards. Spelet har även släppts till PC.
 
"God of War Ragnarök" kommer till Playstation 4 och Playstation 5 den 9 november.
 
Vad tyckte du om det första "God of War"? Ser du fram emot "Ragnarök"?
| 6 juli 2022 15:35 |