Film

Skribent

Thomas Linnaeus

9 december 2023 | 17:00

5 tv-spelsfilmer som aldrig någonsin borde ha gjorts

Bedrövliga regissören Uwe Boll finns med på listan, men vi har även tagit med andra TV-spelsfilmer som kanske hade större potential.
Innan vi blev bortskämda med “The Last of Us” och “Super Mario Bros. Filmen” har det varit ont om bra filmer och serier som är baserade på spel. Uwe Boll har förstört flera adaptioner, men lyckligtvis har han inte jobbat med de allra största spelserierna.
 
Här nedan försöker vi lista de TV-spelsfilmer som kanske haft störst potential att bli bra, men som misslyckats på alla möjliga sätt:
 
 

5. “Resident Evil: Extinction” (2007)

 
Denna film var den första som gjorde ett riktigt avstick från spelserien. Här måste Milla Jovovich fly genom öknen tillsammans med vännerna - och resultatet är bedrövligt. Tyvärr kom tre stycken uppföljare efteråt, och nu har serien fått en reboot.
 
 

 

4. “Street Fighter: The Legend of Chun-Li” (2009)

 
Första “Street Fighter”-filmen suger otroligt mycket. Men den andra, “The Legend of Chun-Li” är betydligt sämre. Här spelar Kristen Kreuk huvudrollen och vi får veta bakgrunden till karaktären Chun-Li. En totalt onödig film som släpptes samtidigt som “Street Fighter IV”.
 
 

 

3. “Super Mario Bros.” (1993)

 
Innan den animerade filmen från i somras fick alla Mario-fans nöja sig med filmen från 1993. Har var en berättelse om alternativa dimensioner och dinosaurier som överlevde den stora meteorkraschen. Ja, det är skruvat, och väldigt annorlunda jämfört med spelen.
 
 

 

2. “Doom” (2005)

 
12 år efter att spelet ”Doom” släpptes så var det dags för filmadaptionen. Trots att stora skådisar såsom Karl Urban, Rosamund Pike, samt självaste The Rock syns i rollistan så kunde dock inte filmen lyfta alls - trots sekvenser som återskapar segmenten från spelet.
 
 

 

1. “Alone in the Dark” (2005)

 
Uwe Boll kanske borde ha alla platser på denna lista, men så mycket uppmärksamhet ska han inte få. Hans allra sämsta film måste vara skräckisen “Alone in the Dark”. Här letar Christian Slater efter en försvunnen artefakt, vilket tar honom på en obehagligt dålig resa.
 
Vilken TV-spelsfilm tycker du är allra sämst?
| 9 december 2023 17:00 |