Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 november 2023 | 14:01

”Fast & Furious”-stuntman föll 8 meter i svår olycka - studion tvingas betala 10 miljoner

Filmbolaget får betala dyrt för olyckan som enkelt kunde ha hindrats.
Skaparna bakom den nionde “Fast & Furious”-filmen har blivit stämda av en skadad stuntman. Detta efter att han drabbats av hjärnskador efter en olyckshändelse under inspelningen av det nionde kapitlet i historien om “family” och dess betydelse.
 
Joe Watts stämmer produktionen på 10 miljoner kronor efter att ha fallit och landat på huvudet från åtta meters höjd - något som resulterat i livsändrande hjärnskador. Han kraschade in i ett betonggolv på Warner Bros. studio i England under inspelningen av en stunt som justerats i sista sekund.
 
Enligt BBC ska en domare ha sagt att Watts haft “tur som överlevde olyckan” där säkerhetslinan lossnat - något som bland en rad förkommande brister kritiserats. Linan hade inte dubbelkollats mellan tagningar och man ändrade själva stunten i sista sekund; dessutom flyttade man inte mattan som var menat för att dämpa fallet.
 
Produktionen av “Fast & Furious 9” har erkänt säkerhetsbrister under inspelningen och accepterat att betala ut skadeståndet till Watts. Innan olyckan hade Watts hunnit jobba med stora produktioner som “Game of Thrones”, “Star Wars: The Last Jedi” och “Kingsman: The Golden Circle”.
 
Hur tänker du kring säkerhetsbristerna som förekommer för stuntmän? Kommentera nedan. 
| 26 november 2023 14:01 |