Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 december 2021 | 12:00

Fantasyfilmen "Stardust" kan få en uppföljare

Matthew Vaughn avslöjar att han har "en kul och helt annorlunda idé" för en tvåa.
2007 års "Stardust" kom seglandes på en våg av familjevänliga fantasyfilmer efter succén "Harry Potter" och "Narnia". Samma år släppte "Guldkompassen" som gick betydligt bättre på bio - "Stardust" floppade dessvärre hårt, men inte förrän den hittade sina fans.

Idag ses Neil Gaiman-filmatiseringen som något av en kultfilm i sina kretsar. Berättelsen om Tristan (spelad av Charlie Cox långt innan han blev Daredevil) som reser till ett magiskt rike har en stjärntät rollista med Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Claire Danes och Ian McKellen. Dessutom står Matthew Vaughn för regin, och då vet man att det blir åka av.

"Det är tätt, intensivt och spännande", kunde man läsa i MovieZines recension vid premiären.

Men trots att filmen blev en ekonomisk flopp på bio funderar regissören på en uppföljare. Det avslöjade Vaughn för MovieZine nyligen i en intervju:

- Jag har faktiskt en idé till en uppföljare till "Stardust", men det hela är fast hos Paramount och allt det där. Kanske kommer vi göra det en dag. Det är en verkligen kul idé på en uppföljare och helt annorlunda.
 
 
Vi håller tummarna! Under tiden ska Vaughn ge sig på fortsättningen på en annan filmfranchise som han ansvarar för, nämligen en tredje "Kick-Ass"-film. Och i början av januari kickar han igång actionåret med underhållande prequelfilmen "The King's Man" - läs Oskar Möllers recension här.

En längre intervju med Vaughn publiceras inom kort.
| 29 december 2021 12:00 |