Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2023 | 11:00

"Snabba cash"-Evin hyllas i Netflix nya miniserie: "En fascinerande actionhjälte"

Både hyllningar och sågningar när "Who is Erin Carter?" har premiär. "Skådespelerskan är hypnotiserande" skriver TIME i sin recension.
Svenska skådespelerskan Evin Ahmad är redo att ta världen med storm med sin nya Netflix-roll. Med miniserien "Who is Erin Carter?" tar hon steget från "The Rain" och "Snabba Cash" till sin första stora, engelskspråkiga huvudroll - och kritikerna älskar det.
 
Nu hyllas hon stort i en recension hos TIME:
 
"Serien är som ett beroendeframkallande, old-school actiondrama. Ibland blir det för fånigt. Men tack och lov ser Ahmad till att tittarna fortsätter upptäcka nya nyanser av denna fascinerande karaktär. Skådespelerskan är hypnotiserande som en antihjälte (...) som undviker actiontjejernas klyschor och visar på karaktärens sorg och felbarhet".
 
 
Vem är då Erin Carter? I den nya miniserien spelar Evin Ahmad en brittisk lärarvikarie som hamnar mitt i ett rån i en matbutik i Spanien. När hon spöar upp rånarna börjar vi ana att Erin har ett mystiskt och våldsamt förflutet som snart ska hinna ikapp henne.
 
Men det är inte alla recensenter som blev tillfredsställda med svaret - "Who is Erin Carter?" får lägsta betyg hos The Guardian: "Den riktiga frågan är: vem bryr sig? Serien övertygar inte och är full av klyschor."
 
 
Miniserien består av sju avsnitt och finns nu att beskåda på Netflix i sin helhet.
| 24 augusti 2023 11:00 |