Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

10 november 2023 | 14:45

Darren Aronofsky ger Elon Musk en alldeles egen biopic

Den kontroversielle entreprenörens liv ska bli film, och mannen bakom en av årets oscarsfavoriter kommer styra skutan.
En presentation bör väl vid det här laget vara ganska överflödig, men för den som missat det är Elon Musk för närvarande världens näst rikaste (eller rikaste, beroende på källa) människa. Han tjänade pengar på elbilar och rymdraketer, och har förlorat en del genom att köpa Twitter och styra om efter eget behov. I korta drag.
 
Jag kommer på mig själv med att dra paralleller till Danny Boyles "Steve Jobs", eller varför inte David Finchers "The Social Network". Två historier som jag inte hade något större intresse av att se berättas men så kom rätt filmskapare och satte tänderna i projektet. Precis som nu.
 
Den här gången är det visserligen ingen Aaron Sorkin som knackar manus, åtminstone inte än, däremot kommer filmen om Elon Musk bygga på en auktoriserad biografi av Walter Isaacson. Det är samma person som skrev boken bakom "Steve Jobs".
 
Isaacson följde Elon Musk under två års tid, och intervjuade såväl familj som annat folk runt omkring honom. Vänner som fiender. Boken släpptes i höstas och har sålt väldigt bra men fått ett mer blandat mottagande av kritikerna. 
 
Enligt Variety var det en strid på kniven om vilken studio och filmskapare som skulle få lägga vantarna på boken. Hyllade A24 drog längsta strået, och de har i sin tur lockat Darren Aronofosky att ställa sig bakom kameran. Inga skådespelare är klara.
 
Studion och regissören gjorde senast "The Whale" tillsammans. Så vad man än tycker om Elon Musk har projektetet alla förutsättningar att bli lyckat.
 
Kommer Elon Musk se lika glad ut när biopicen har premiär?
| 10 november 2023 14:45 |