Spel

Skribent

Viktor Eriksson

27 november 2023 | 20:30

Efter stormningarna – spelgalan stärker säkerheten

Svenska Josef Fares befann sig på The Game Awards scen när den stormades förra året. Värden Geoff Keighley säger att de gör allt de kan för att hålla spelgalan säker i år.
Den 7 december är det dags för årets upplaga av The Game Awards, spelgalan och marknadsföringseventet som försöker positionera sig som en spelvärldens motsvarighet till Oscarsgalan.
 
Under förra årets gala stormades scenen av en tonåring i samband med att priset för årets bästa spel delades ut av Josef Fares till “Elden Ring”-utvecklaren FromSoftware. Tonåringen tog då tillfället i akt och började prata obegripligheter i mikrofonen ämnad för vinnaren om sin “ortodoxa rabbi Bill Clinton”.
 
Nu rapporterar VGC att The Game Awards samordnare och värd, Geoff Keighley, i samband med en frågestund på Twitch, fick frågan om de kommer göra något för att stärka säkerheten under årets gala.
 
– Ja, det gör vi… Vi vill inte prata om det för offentligt, eftersom det har med säkerhet att göra, säger Geoff Keighley.
 
– Vi har definitivt planer och vi gör allt vi kan för att hålla mig säker, men också alla som tittar på showen, publiken, folk som deltar i showen och så vidare. Det är absolut något vi har i åtanke. Vi uppskattar oron.
 
I augusti var Geoff Keighley även värd för spelmässan Gamescoms öppningskväll där en annan person stormade scenen och började prata i Geoff Keighleys mikrofon om att “Bill Clinton vill spela GTA 6”. I båda fallen tog det en bra stund innan dess att säkerhetspersonalen tagit hand om inkräktarna.
| 27 november 2023 20:30 |